Hoogbegaafd

Hoogbegaafd

Maatwerk Hoogbegaafd

Maatwerk Hoogbegaafd biedt (hoog)begaafde jongeren die dreigen vast te lopen binnen het onderwijs een zinvolle en uitdagende dagbesteding. Thuiszittende leerlingen ontvangen op maat gesneden begeleiding en coaching.

Aanpak
Onze benadering richt zich erop om jongeren te leren omgaan met de eigen begaafdheid en hun intelligentie en creativiteit in te zetten als tools om blokkades te overwinnen. We bieden een veilige omgeving met gelijk gestemden en uitdagende activiteiten onder begeleiding van gekwalificeerde (onderwijs)professionals. Jongeren werken aan sociale vaardigheden, het ontwikkelen van hun probleemoplossend vermogen, een positief zelfbeeld en aan het ontwikkelen van hun talenten. Door op zoek te gaan naar de eigen kwaliteiten krijgt de jongere weer moed en motivatie om aan de slag te gaan en zichzelf de kans te geven zijn of haar talenten en vaardigheden te ontwikkelen.

Ondersteuning
Wij bieden thuiszitters (dropouts) en risicoleerlingen (nog verbonden aan een school) groepsbegeleiding en individuele begeleiding.